Eveniment conex:100 de ani de arhitectura neoromaneasca, 06.10, ora 15:00

Primăria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, în colaborare cu Asociația Istoria Artei, vă invită sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 15:00, în Sala Scoarțelor de la etajul 1 al palatului brâncovenesc, la cea de-a patra conferință dedicată Centenarului Marii Uniri, susținută de istoric de artă dr. Oana Marinache:


Design: Cristian Gache (SC LOGO TYPE SRL)

Prezentarea ne prilejuiește o trecere în revistă a principalelor etape cronologice și evenimente cheie care au conturat stilul neoromânesc, de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în perioada interbelică din secolul al XX-lea. Vor defila prin fața ochilor noștri atât chipuri de altădată ale creatorilor sau vizionarilor, cât și imagini ale clădirilor reprezentative pentru a putea evidenția diversitatea formelor și detaliilor de-a lungul timpului.

Despre conferențiar:
Oana Marinache este istoric de artă, cercetător, coordonator de proiecte culturale și autor a peste 20 de studii monografice. A absolvit Academia de Studii Economice (2003), deținând un master în Relații Internaționale; ulterior a urmat cursurile Facultății de Istoria şi Teoria Artei - Universitatea Națională de Arte București (2008-2011), obţinând în cadrul aceleiaşi instituţii diploma de doctor cu teza „Arhitectura și decorația interioară a reședințelor familiilor Bibescu - Basarab Brâncoveanu” (coordonator ştiinţific prof. univ. dr. Ruxandra Demetrescu, 2015). Membră a Uniunii Artiștilor Plastici, secția critică. A primit premiul „G. Oprescu” al Academiei Române pentru lucrarea „Știrbey: reședințe, moșii, ctitorii” (Ed. ACS, 2014). Membru fondator și președinte al Asociației Istoria Artei.

Acces București/Mogoșoaia

Transport public: de la gura de metrou 1 Mai (Piața Chibrit) circulă la fiecare 15-20 minute linia 508 către Mogoșoaia (stația Palat brâncovenesc), preț călătorie 2 lei

Transport privat: taxă de parcare 2 lei/zi/autovehicul

Palatul este deschis în fiecare zi, de marți până duminică, între 10:00 – 18:00

https://palatebrancovenesti.ro/












Comments

Popular posts from this blog

Atelierele lunii aprilie

Opis dosare arh. Paul Smărăndescu

Lucrari private Petre Antonescu