Ziua Culturii Nationale, 15 ianuarie 2020

În data de 12 ianuarie 2020 comemorăm 75 de ani de la trecerea în neființă a arhitectului român Paul Smărăndescu, personalitatea marcantă a primei jumătăți a secolului al XX-lea. Cu acest prilej, Asociația Istoria Artei inițiază o serie de evenimente publice și publicații, menite a-i cinsti memoria și a-i readuce activitatea în atenția publicului, grupate în proiectul cultural "Paul Smărăndescu 75". 

Bazată pe o investigare și inventariere a arhivelor publice și private, cercetarea întreprinsă de o echipă multidisciplinară a scos la lumină multe informații inedite despre familia extinsă și activitatea profesională a lui Smărăndescu.

Programul de arhitectură rezidențială este preponderent în cariera sa, realizând sute de case în stilul neoromânesc și unele imobile de apartamente cu elemente de factură tradițională. În perioada următoare vom descoperi marea majoritate a construcțiilor din București și Sinaia, prin intermediul conferințelor, atelierelor de istoria arhitecturii, tururilor ghidate și a unor documente publicate online.

Programul propus pentru
Ziua Culturii Naționale
15 ianuarie 2020
Tur ghidat în Sinaia
organizat de istoric dr. Raluca Tănăsescu

Tur ghidat în București
organizat de istoric de artă dr. Oana Marinache

Ateliere de istoria arhitecturii în Ploiești
organizate de istoric Alina Havreliuc

Conferința "Arhiva arh. Paul Smărăndescu" în București
organizată de istoric de artă dr. Oana Marinache și istoric genealogist Mihai Alin PavelConferința "Paul Smărăndescu și arhitectura neoromânească în Galați"
organizată de istoric de artă dr. Daniela Langusi


                   ­­­­­
Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Uniunea Arhitecților din România, Bibliothèque Française "Eugène Ionesco" Galați, Elite Art Gallery, Editura Intaglio

Mai multe detalii pe https://paulsmarandescu.blogspot.com/

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii
Comments

Popular posts from this blog

Opis dosare arh. Paul Smărăndescu

Atelierele lunii aprilie

Lucrari private Petre Antonescu